September 2024

C-STOPNJA

Oliver Jeffers: NEVERJETNI POŽIRALEC KNJIG

Hinko je  neverjetni  in neustavljivi požiralec knjig. Hinko je oboževal knjige. A ne tako, kot ti ali jaz, ne. Ne čisto tako … 

 

Helena Kraljič: KRT VINKO NAJDE KNJIGO

Krt Vinko najde knjigo. Tako ga prevzame, da jo odnese v svoj dom in čisto pozabi na prijatelje. Prijatelji pa ne pozabijo nanj. Vzamejo pot pod noge in gredo pogledat, zakaj krta ni na spregled. 

 

Irene Verdu: DŽUNGLA V KNJIŽNICI Džungla v knjižnici

Knjižničarka Zebra si želi oditi na počitnice s svojimi prijateljicami zebrami. Kdo pa jo bo nadomeščal v njeni knjižnici sredi džungle? 

Od ust do želodčka in naprej

 

Adam Kay: OD UST DO ŽELODČKA IN NAPREJ

Pridruži se Sari na smešni, nekoliko brozgasti in anatomsko docela pravilni poti skozi človeško telo ter se skupaj z njo pouči, kako deluje prebava. 

 

Gaja Kos: PASJE POLETJE Pasje poletje

Tale knjiga vas bo prestavila na morje! Sta pa tam že kar gneča in pasja vročina; eni supajo, drugi plavajo, tretji se hladijo s sladoledom, nekateri se vozijo z ladjami in čolni. Vsi, razen dveh, ki se prepirata, so dobre volje.

Očka, me slišiš?

 

Žiga Gombač: OČKA, ME SLIŠIŠ?

Simpatična in duhovita knjiga o odnosu med očetom in sinom, ki nas prijazno opomni, da si je treba vzeti čas za pogovor in čas za igro. 

 

 

P-STOPNJA

Andy Griffiths: 104-NADSTROPNA HIŠICA NA DREVESU 104-nadstropna hišica na drevesu

Andy in Terry živita v neverjetno zabavni hišici na drevesu. Dogradila sta trinajst novih nadstropij in zdaj v 104-nadstropni hišici najdete tudi stroj za tiskanje denarja (ki dela tudi med), neskončne stopnice, sobo za globoke misli, hlebčkomat in še marsikaj. 

Skrivnih sedem 11: Ognjemet – Založba Karantanija

 

Blyton: SKRIVNIH SEDEM. OGNJEMET 

Suzi je resnično tečna. Ustanovila je svoje detektivsko društvo in želi prekositi Skrivnih sedem. Ko je ukraden denar, pa Suzi postane osumljenka. Toda gotovo Suzi ne bi storila česa takega, mar ne?

 

Sibeal Pounder: WONKAWonka

Vili Wonka je že kot otrok sanjal o tem, da bo izdeloval čokolado in jo delil s svetom. Kot mladenič prispe v svetovno znane Sladkosnedne galerije, odločen, da bo spremenil svet z enim okusnim grižljajem naenkrat. 

Lottie Brooks bi se najrajši vdrla v zemljo

 

Katie Kirby: LOTTIE BROOKS BI SE NAJRAJŠI VDRLA V ZEMLJO

Odraščanje je že samo po sebi težko, če pa so pred tabo tako nerodne preizkušnje, s kakršnimi se spopada Lottie, potem bi se človek res najraje kam skril. 

 

Mette Vedso: HAPPY HAPPYHappy happy

Ubbe z očetom živi v »ušivi bajti« nelaskave soseske, na stičišču množice avtobusnih prog. V šoli izve, da na lestvici družbenih razredov zaseda skorajda najnižje mesto.

M-STOPNJA

Mama ne sme izvedeti » Založba PivecJanja Vidmar: MAMA NE SME IZVEDETI

Izak najraje igra nogomet. Z mamo, očetom in starejšim bratom Vidom živi v veliki hiši. Sanja, da bi postal golgeter pri Barceloni. 

 

Špela Frlic: BLEŠČIVKABleščivka

Ko v naselje Bleščivka priropota rdeča katrca, se izza njenega volana skobaca visoka, suha ženska. Iz prtljažnika potegne nahrbtnik, s sprednjega sedeža pa pazljivo dvigne … krokodila. 

Ognjeni trije: Dom

 

Igor Karlovšek: OGNJENI TRIJE: DOM (5.del)

Napet pustolovski roman se odvija v času naselitve Slovanov na območju današnje Slovenije, pred nastankom Samove plemenske zveze in kneževine Karantanije. 

 

Igor Karlovšek: ČEZ MODRO ČRTOČez modro črto

Starša Tineta in Urške se ločujeta. Mama pričakuje, da bosta šla otroka, ki sta precej navezana en na drugega, z njo, v drug kraj, kjer jih pričakuje njen novi partner, a izkaže se, da ne bo šlo gladko.

POEZIJA

Mala uš Iva in druga mrgolazen | Lovro Matič | Mladinska knjigaTomaž Lavrič: MALA UŠ IVA IN DRUGA MRGOLAZEN

Amaterska žužkoslovca Lovro in Tomaž se s povečevalnim steklom še zadnjič spustita v skrivnostni svet malih gomazečih bitij.

 

 

 

POUČNE KNJIGE

GUINNESS WORLD RECORDS 2025: slovenska izdajaGuinnessova knjiga rekordov 2025 - felix.si

Letos praznujemo platinasto obletnico, torej 70 let ugotavljanja dejstev, razsojanja in spremljanja vseh ekstremnih podvigov.

Dostopnost