Mednarodni mesec šolskih knjižnic 2023

Oktober je mesec, ko po vsem svetu praznujejo šolske knjižnice v okviru mednarodnega meseca šolskih knjižnic. Letošnje geslo mednarodnega meseca šolskih knjižnic je

Šolska knjižnica:
moj srečni kraj,
kjer ustvarjalnosti in domišljiji
ni meja.

Zavedamo se, da lahko le skupaj soustvarjamo prijetno vzdušje v šolski knjižnici. Tu smo lahko srečni, ko smo ustvarjalni in se po mili volji predajamo domišljiji.

V naši šolski knjižnici ste vedno dobrodošli vsi učenci in zaposleni na šoli. Veseli smo, da je knjižnica umeščena v središče šole in se v njej vedno kaj dogaja. Dobrodošli ste, če se želite samo umakniti od šolskega vrveža ali pa v miru prelistati knjigo, narediti nalogo.

V mesecu oktobru, mednarodnem mesecu šolskih knjižnic pa se bo dogajalo še veliko zanimivega: učenci in zaposleni boste brali za bralno značko in knjižno nagrado. Pripravili bomo razstavo knjižnih novosti. Čaka vas tudi mesečna knjižna uganka, ki jo že lahko rešujete v šolski knjižnici. Tokrat je tema Kako dobro poznaš našo knjižnico. Z delom so že začeli knjižni(car)-ji in ustvarjali knjižna kazala. Potekale bodo ocene prebranih knjig, pravljične urice in še in še. Konec meseca pa se bo knjižnica za nekaj dni preobrazila v čarovniško knjižnico.

Prijazno vabljeni, da se nam pridružite!

 

Dostopnost