Vabilo na predavanje z naslovom “Bo moj otrok postal samostojna in odgovorna osebnost?”

VABILO NA PREDAVANJE ZA STARŠE IN DRUGE ZAINTERESIRANE

Prav tako bo v četrtek, 12. 1. 2023, ob 18.00 v večnamenskem prostoru šole potekalo predavanje z naslovom “Bo moj otrok postal samostojna in odgovorna osebnost?”

Predavanje bo vodil dr. Sebastjan Kristovič, izredni profesor, raziskovalec in logoterapevt.

Okvirni program:
Permisivna paradigma v VIZ procesu v središče sveta odraslih postavlja otroka (starši, vrtec, šola…). Vse se vrti okrog zadovoljevanja njegovih želja in potreb.
Posledice so različne in večplastne. Zaradi »vse po meri otroka« in poplav obšolskih/obvrtčevskih dejavnosti se danes srečujemo z generacijami zdolgočasenih, naveličanih in iztrošenih otrok ter mladostnikov. Imamo ogromno število otrok, ki so prav zaradi tega in ob tem še zaradi uporabe zaslonov nervozni, nemirni, nespeči in razdražljivi (hiperaktivnost).
Ker se je permisivna vzgoja izkazala za napačno in celo škodljivo, kar se evidentno kaže na otrocih/mladostnikih in pri delu z njimi, se je nujno potrebno vrniti h koreninam vzgoje oz. k vzgoji po zdravi pameti. Pojavlja se problematika, ki je nedolgo nazaj še ni bilo – od splošne nezainteresiranosti, zdolgočasenosti, nespoštovanja avtoritet, do različnih kemičnih in nekemičnih zasvojenosti, do apatije in agresivnega vedenja. Stanje je alarmantno in zaskrbljujoče.

Vljudno vabljeni!

Mihaela Mrzlikar, ravnateljica

Dostopnost