Novosti oktober 2022

Jana Bauer: KAKO OBJETI JEŽA (C-stopnja)

Jež zadovoljno živi svoje življenje, vse dokler ga ne pograbi silna želja, da bi nekoga objel. Poskusi pri slonu, pri medvedu, a kdo bo objel ježa, ki bode? Vse kaže, da ni takega junaka. Še huje! Uleže se na tla, da vse štiri od sebe in noče več vstati. Kakšna sreča, da v gozdu živi tudi Pipe lisjak! Prav lisičje prebrisano se loti naloge.

 

Andy Griffiths: 65-NADSTROPNA HIŠICA NA DREVESU (P-stopnja)

Andyjeva in Terryjeva neverjetna 65-nadstropna hišica ima zdaj salon za urejanje hišnih ljubljenčkov, rojstnodnevno sobo (kjer je vedno tvoj rojstni dan, tudi če ni), sobo, polno eksplozivnih zrkel, trgovino z lizikami, jamo z živim peskom, domače mravljišče, časovni stroj in TV DREVNIK: televizijski center, ki vam 24 ur na dan prinaša novice o dogajanju v drevesni hišici, o dogodkih in tračih.

 

 

 

David Walliams: ŠTVOR (P-stopnja)

Kaj sploh je Štvor? To je prvovrstno prismojena, resnično nenavadna zgodba o neverjetno prijaznih starših in njuni neverjetno pošastni hčeri – in uničujočem prihodu Štvora! Nova knjiga izjemno priljubljenega Davida Walliamsa z izvrstnimi ilustracijami Tonyja Rossa!

Nejka Omahen Šikonja: VIHAR V MENI (M-stopnja)

Zakaj si želi biti Tjaša nevidna? Je Viktorija res boljša od drugih? Je Urbanova strast še vedno nogomet? V koga se zaljubi Anej? Kakšne skrbi ima Erika, koga ne mara in kdo ji je všeč? In kaj se plete po glavah staršem in učiteljem? Seveda je povsem nemogoče, da najstniki na koncu šolskega leta ne bi bili drugačni kot na začetku.

 

 

 

Igor Karlovšek: PETA OSEBNA (M-stopnja)

Domen zaradi maminih finančnih težav konča tako rekoč na koncu sveta – v Selcih. Tam ga čakajo nov dom, nova šola in novo košarkarsko igrišče. Domen je namreč obetaven športnik, ki živi samo za košarko. Toda nekega dne se njegov svet postavi na glavo, nepričakovani dogodki pa usodno zarežejo v njegovo prihodnost.

 

Thomas Angie: VSE SE VRAČA (M-stopnja)

Starr Carter je razpeta med dva svetova: revno soseščino, v kateri živi, in bogataško predmestno šolo, ki jo obiskuje. Krhko ravnovesje med tema dvema svetovoma se poruši, ko pred njenimi očmi umre njen najboljši prijatelj iz otroštva.

 

 

 

GUINNESSOVA KNJIGA REKORDOV 2023 (0-splošno)

V zadnjem letu dni smo obdelali 38.991 prijav za rekorde, skozi naš strogi drobnogled se jih je prebilo 4964, v knjigi pa je vključen izbor izmed teh, torej 2697 rekordov, med katerimi jih je več kot 80 odstotkov novih ali izboljšanih.

Dostopnost