Razpis za vpis srednje šole za šolsko leto 2022/23

Obveščam vas, da so na spletni strani MIZŠ objavili Razpis za vpis v novincev v srednje šole in dijaške domove za prihodnje šolsko leto 2022/23.

                                                  Povezava do razpisa: https://www.gov.si/teme/vpis-v-srednjo-solo/                              

Osnovno šolo v letošnjem šolskem letu zaključuje 19.881  učenk in učencev (lani 19.191), ki bodo lahko kandidirali na skupno 25.198  (lani 24.140) vpisnih mest na srednjih šolah.

V Razpisu je letos nekaj novosti kar se tiče posameznih programov in sicer se bodo začeli izvajati naslednji novi programi

  • na Šolskem centru Postojna program Predšolska vzgoja,
  • na Srednji gradbeni, geodetski in okoljevarstveni šolo Ljubljana program Tehniška gimnazija,
  • na Srednji šoli za gastronomijo in turizem Ljubljana program Gimnazija,
  • z novim šolskim letom 2022/2023 se bo prvič začel izvajati tudi program Frizerski tehnik (PTI,  3 + 2), ki je namenjen dijakom, ki so predhodno uspešno zaključili srednje poklicni program Frizer. Program Frizerski tehnik (PTI) se bo na novo začel izvajati na Srednji frizerski šoli Ljubljana.

Informativni dnevi so v skladu s šolskim koledarjem predvideni za:

  • petek, 11. februarja 2022, ob 9. in 15. uri, ter
  • soboto, 12. februarja 2022, ob 9. uri.

Glede na epidemiološko situacijo tudi v tem šolskem letu izvedba informativnih dnevov na šolah ne bo mogoča, saj gre za dogodek visokega tveganja, ob katerem se združuje veliko število učencev iz različnih delov Slovenije, pri čemer pa prihaja tudi do izrazito povečane uporabe sredstev javnega prevoza. Zato bodo šole svoje predstavitve izvedle na virtualni način oziroma s spletno predstavitvijo.

Vsem devetošolcem svetujem, da redno spremljate našo padlet oglasno desko Kdor išče, ta najde, kjer sproti objavljam vabila na Dneve odprtih vrat, o katerih nas obvestijo ter da v prihodnjih tednih podrobneje spremljate spletne strani srednjih šol, ki vas zanimajo. 

Predvidoma v začetku februarja bo na spletni strani MIZŠ objavljen seznam vseh SRŠ z informacijami, na kakšen način bodo posamezne šole izvedle informativne dneve in s točnimi termini posameznih predstavitev in povezavami. O tem vas bom še posebej obvestila.

Hkrati obveščam starše, da je za torek, 1. 2. 2022 predviden roditeljski sestanek na temo vpisa v SRŠ. V prihodnjem tednu boste o izvedbi obveščeni preko elektronske pošte.

Lep pozdrav iz svetovalne službe,

Barbara Sigulin

 

Dostopnost