Oktobrske knjižne novosti

Image for Primož in Bajk: neverjetna dirka (Primož Roglič, resnična pravljica) from emkaSi

Suhodolčan, Primož: PRIMOŽ IN BAJK: NEVERJETNA DIRKA (C-stopnja)

Resnična pravljica prinaša zgodbo o nepremagljivi želji zmagati, o neustrašni volji biti najboljši in o zagnanosti, brez katere se sanje ne uresničijo, saj jim zmanjka sape. Je tudi zgodba o tem, da si lahko premisliš. In je zgodba o tem, kako se pobrati, ko iz višine dobesedno padeš na tla. Primož Roglič je na vrh prikolesaril.

 

Vsi ti brezupno obupni starši

Walliams, David: VSI TI BREZUPNO OBUPNI STARŠI (P-stopnja)

Po nagravžno slastnih zgodbah o obupnih pamžih in učiteljih prihaja knjiga, ki ima za glavne junake starše. Take, ki svoje otroke spravljajo v neznansko zadrego in s svojimi čudaškimi navadami spravljajo v smeh. Očka z najbolj smrdljivimi nogami na svetu, najhitrejša mama na dveh kolesih, očka, ki otrokom krade živali, mama s super močjo za čiščenje in drugi vas bodo nasmejali do solz.

 

Pasji mož, Kažin in kazen

Pilkey, Dav: KAŽIN IN KAZEN (P-stopnja)

V novih epizodi se Pasji mož s pomočjo pogumnega in srčnega malega Petrčka, Ade-hadeja in preostale druščine spoprijema z novimi in starimi zlobneži ter sklepa trdna zavezništva. Pozor, PASJI MOŽ KRENE!

 

Ujemi me, če padem

Jonsberg, Barry: UJEMI ME, ČE PADEM (M-stopnja)

Ashleigh in Aiden Delatour sta dvojčka, ki živita privilegirano življenje v krogu ljubeče družine. Čeprav vse okrog njiju razpada, ne potrebujeta ničesar. Le medsebojno naklonjenost in obljubo, da bosta vedno in za vsako ceno skrbela drug za drugega. Potem pa se zgodi strašna nesreča, ki Aidna za vedno spremeni, in njun svet se obrne na glavo. Bosta uspela ujeti drug drugega? 

 

Chrisova zgodba

Palacio, R. J.: CHRISOVA ZGODBA (M-stopnja)

Chrisova zgodba prinaša pomembno spoznanje, da se je za prava prijateljstva treba potruditi. Chris in Auggie, fant s prirojeno deformacijo obraza, se poznata že od rojstva, otroštvo sta preživela skupaj. Topla in empatična pripoved preskakuje med spomini iz njunega zgodnjega otroštva in enim samim dnevom iz sedanjosti, na koncu katerega Chris sprejme odločitev, za katero misli, da je najboljša, čeprav zanj ni najlažja.

Kinney, Jeff: SRHLJIVE ZGODBE PRIJAZNEGA MULCA NEJCA SVETKA (P-stopnja)

Ob Nejčevih srhljivih zgodbah se boš sicer krohotal, toda pozor! Lahko se zgodi, da si ne boš upal zaspati brez prižgane luči! Zgrabi svetilko, zlezi pod odejo in se potopi v čudno, neverjetno in zabavno domišljijo Nejca Svetka. Srečal boš zombije, vampirje, duhove in veliko drugih nadnaravnih bitij v teh zgodbah, ki so smešna … za crknit.

Dostopnost