Osnovna šola LOG - DRAGOMER
Dragomer, Šolska ulica 1

PRENOVA

Sporočamo vam, da smo začeli z izdelavo nove spletne strani, ki jo lahko pričakujete v naslednjih tednih.

Dogodki

Ni dogodkov

Obiskovalcev

2471449
DanesDanes2940
Ta mesecTa mesec60038
SkupajSkupaj2471449

Rastem s knjigo

rastem knjigaNacionalni projekt spodbujanja bralne kulture »Rastem s knjigo OŠ« je namenjen učencem sedmega razreda in bo v šolskem letu 2018/19 potekal že trinajstič. Projekt že vrsto let poteka v sodelovanju s predstavniki Ministrstva za kulturo, Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport, MKL, Pionirske –centra za mladinsko književnosti in knjižničarstvo, Zavoda RS za šolstvo, Združenja splošnih knjižnic, Sekcije šolskih knjižnic pri ZBDS, Društva slovenskih pisateljev ter Javne agencije za knjigo RS kot nosilke projekta.

Uradni začetek projekta je vsako leto 8. septembra, ob mednarodnem dnevu pismenosti. Sedmošolci bodo tudi letos (predvidoma v oktobru 2018) obiskali Cankarjevo knjižnico na Vrhniki, kjer imajo za njih pripravljen biblio-pedagoški program. Obisk knjižnice vključuje spoznavanje knjižnično - informacijskega znanja, seznanjanje z najnovejšim mladinskim leposlovjem ter predstavitev avtorja in knjige. Učenci namreč ob obisku v dar prejmejo leposlovno knjigo. Za letošnje šolsko leto je bila izbrana knjiga pisateljice Nataše Konc Lorenzutti z naslovom Avtobus ob treh.

Glavna cilja projekta sta spodbujanje dostopnosti kakovostne in izvirne slovenske mladinske literature ter spodbujanje motivacije za branje pri osnovnošolcih in njihovega obiskovanja splošnih knjižnic.

Tudi v letošnjem šolskem letu bomo obisk splošne knjižnice združili z obiskom Kulturnega centra Vrhnika v okviru kulturnega dneva. Sedmošolci si bodo ogledali Razstavišče Moja Ljubljanica, kjer bodo spoznali zgodovinsko poselitev Vrhnike od prazgodovine do srednjega veka.

Vodja projekta:
Urška Jesenko

thumbnail image001

Program nadaljnje vzpostavitve IKT infrastrukture v vzgoji in izobraževanju

Cilj operacije je izboljšanje kompetenc in dosežkov mladih ter večja usposobljenost izobraževalcev prek večje uporabe sodobne IKT pri poučevanju in učenju. Vzgojno-izobraževalnim zavodom se sofinancira izgradnja brezžičnih omrežij in nakup IKT opreme, razvija se e-storitve in e-vsebine. Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj. http://www.eu-skladi.

Free Joomla templates by L.THEME