Osnovna šola LOG - DRAGOMER
Dragomer, Šolska ulica 1

PRENOVA

Sporočamo vam, da smo začeli z izdelavo nove spletne strani, ki jo lahko pričakujete v naslednjih tednih.

Dogodki

Ni dogodkov

Obiskovalcev

2471689
DanesDanes3180
Ta mesecTa mesec60278
SkupajSkupaj2471689

Prostovoljstvo - krepitev vrednost nenasilja

CILJI
prostovoljstvoCilj v projektu »Prostovoljec – prostovoljka sem« ostajajo enaki kot v prejšnjih letih, in sicer:

  • navdušiti in vključiti čim več prostovoljcev,
  • dejavnosti navezati na oddelke podaljšanega bivanja,
  • medvrstniška pomoč (učenje, druženje).

Dolgoročni cilji:

  • prostovoljstvo postane vrednota in del šolske identitete,
  • prostovoljci se vključijo v program medvrstniške mediacije,
  • prostovoljci se vključijo v lokalno skupnost,
  • povežemo se z Rdečim križem in prostovoljci organizirajo akcije zbiranja (igrač, zvezkov, knjig…).

POTEK DELA

V letošnjem šolskem letu bomo v projekt vključili učence od petega do sedmega razreda, možnost aktivne udeležbe pa bomo ponudili tudi starejšim učencem. Učenci se bodo vključevali v dejavnosti podaljšanega bivanja, kjer bodo mlajšim učencem nudili učno pomoč, se z njimi igrali, družili in jim pripravljali drobne aktivnosti za popestritev in krepitev druženja starejših in mlajših vrstnikov. Prostovoljci se bodo redno udeleževali supervizijskih srečanj, ki bodo potekale enkrat mesečno pod mentorstvom Petre Kastelic in Nike Filipič. Pred začetkom dela bo pripravljalno obdobje, ko bodo sestanki bolj strnjeni in srečanja bolj intenzivna. Namen tega je pripraviti učence na delo z drugimi učenci, na morebitne težave pri delu in spoznavanje ter oblikovanje svoje vloge kot prostovoljcev.

Prostovoljci se bodo med šolskim letom vključevali v aktivnosti, ki potekajo v podaljšanem bivanju (izdelava novoletnih izdelkov, predstave, Punčke iz cunj…). V prostovoljskem kotičku bo učencem šole na voljo tudi škatla, v katero bodo učenci lahko anonimno oddajali lističe, na katerih bodo zapisane njihove težave, misli in pohvale. V času podaljšanega bivanja bomo z zainteresiranimi učenci škatlo oblepili. V revijah bodo poiskali stvari, ki so jim všeč in jih lepili na škatlo. Spomladi se bomo povezali z Rdečim križem ali drugo prostovoljsko organizacijo ter skupaj s prostovoljci organizirali zbiralno akcijo.

Možno prostovoljsko delo v podaljšanem bivanju:

  • druženje z mlajšimi učenci (branje pravljic, ustvarjanje, športne igre, pogovor…),
  • učna pomoč mlajšim učencem (prostovoljec pride v času domačih nalog in pomaga pri pisanju domačih nalog posameznim učencem).

V tem delu vidim možnost, da bi se kot prostovoljci vključili tudi učenci, ki so slabše socialno integrirani, izstopajo s svojim vedenjem in so označeni kot »vedenjci«.

Prostovoljsko delo kot medvrstniška pomoč

Učencem, ki potrebujejo učno pomoč ali pa samo druženje in pogovor, bodo lahko to nudili prostovoljci. V šoli jim bomo zagotovili prostor, v dogovoru s starši pa se bodo lahko dobivali tudi v popoldanskem času.

Vodja projekta:
Petra Kastelic in Nika Filipič

thumbnail image001

Program nadaljnje vzpostavitve IKT infrastrukture v vzgoji in izobraževanju

Cilj operacije je izboljšanje kompetenc in dosežkov mladih ter večja usposobljenost izobraževalcev prek večje uporabe sodobne IKT pri poučevanju in učenju. Vzgojno-izobraževalnim zavodom se sofinancira izgradnja brezžičnih omrežij in nakup IKT opreme, razvija se e-storitve in e-vsebine. Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj. http://www.eu-skladi.

Free Joomla templates by L.THEME