Osnovna šola LOG - DRAGOMER
Dragomer, Šolska ulica 1

PRENOVA

Sporočamo vam, da smo začeli z izdelavo nove spletne strani, ki jo lahko pričakujete v naslednjih tednih.

Dogodki

Ni dogodkov

Obiskovalcev

2471647
DanesDanes3138
Ta mesecTa mesec60236
SkupajSkupaj2471647

Evropejčki

Projekt Evropejčki je nastal, ko se je septembra 2014 končal vseslovenski projekt Evropska vas. V Projektu Evropejčki na Vrhniki so se povezale OŠ z Vrhnike in njene okolice z vrhniškimi vrtci in domom upokojencev.

Cilj in namen projekta je spodbuditi medkulturno razumevanje, toleranco, solidarnost, spoznavanje drugih narodov in držav v Evropski uniji ter hkrati povečati zavedanje lastne kulturne identitete.

V projektu sodelujemo učitelji in učenci prvega triletja in učitelji in učenci podružnične šole.

Učenci in učitelji bomo med šolskim letom na različne  načine spoznavali izbrano državo Evropske unije. Dejavnosti vezane na projekt bomo vpletli v redni učni program. Pri pouku in v času podaljšanega bivanja bomo raziskali značilnosti določene države, izdelovali izdelke (plakati, peciva, glasbila, slike…) za predstavitev in pripravili kratko točko za kulturni program. Ob dnevu Evrope (9. 5. 2016) se bomo udeležili prireditve Evropejčki na Vrhniki. Svoje delo bomo predstavili na stojnici in si hkrati ogledali predstavitve drugih sodelujočih v projektu.

Po prireditvi bomo naše izdelke predstavili na razstavi na hodniku prvega triletja matične šole in na podružnični šoli.

Vodji projekta:
Lidija Maček Mihačič

thumbnail image001

Program nadaljnje vzpostavitve IKT infrastrukture v vzgoji in izobraževanju

Cilj operacije je izboljšanje kompetenc in dosežkov mladih ter večja usposobljenost izobraževalcev prek večje uporabe sodobne IKT pri poučevanju in učenju. Vzgojno-izobraževalnim zavodom se sofinancira izgradnja brezžičnih omrežij in nakup IKT opreme, razvija se e-storitve in e-vsebine. Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj. http://www.eu-skladi.

Free Joomla templates by L.THEME