Osnovna šola LOG - DRAGOMER
Dragomer, Šolska ulica 1

PRENOVA

Sporočamo vam, da smo začeli z izdelavo nove spletne strani, ki jo lahko pričakujete v naslednjih tednih.

Dogodki

Ni dogodkov

Obiskovalcev

2471623
DanesDanes3114
Ta mesecTa mesec60212
SkupajSkupaj2471623

Eko šola - PŠ Bevke

Ekošola je na podružnici Bevke projekt in način življenja. Tudi v prihodnje bomo ločevali odpadke, organizirali zbiralne akcije papirja, zbirali bomo izrabljene tonerje, kartuše in trakove. Letos bomo zbirali tudi izrabljene CD-je, prav tako plastične pokrovčke. Zbirali bomo tudi odpadno električno in elektronsko opremo in baterije. Še naprej bomo skrbeli za učinkovito rabo naravnih virov (voda, odpadki, energija).

Trudili se bomo za urejenost okolice (udeleževanje na čistilnih akcijah, ozelenitev okolice šole). Prizadevali se bomo za dvig ekološke zavesti na šoli in v okolici z objavo člankov v Našem časopisu in na spletni strani ter informiranjem staršev in učencev.

Obeleževali bomo mednarodne dneve: dan vode, dan Zemlje, mednarodni dan varstva okolja.

Ekološke vsebine bodo vpletene tudi v pouk, dneve dejavnosti in v šole v naravi. Temeljni  cilji  v našem programu ekošole  so zdravo življenje v zdravem okolju ter zdravi in pozitivni odnosi med vsemi, ki živimo v tem okolju. V podaljšanem bivanju bomo opazovali Mali plac v vseh letnih časih. Večkrat se bomo odpravili tudi po učni poti do reke Ljubljanice.

Velik pomen bomo dali ozaveščenosti posameznika, kaj vsak sam in kaj vsi skupaj lahko storimo za boljše okolje in s tem naše življenje.

Tudi letos bomo sodelovali v projektu Eko branje za eko življenje.  Vključili se bomo tudi v projekt Evropski teden zmanjševanja odpadkov. Naknadno se bomo prijavili še na kakšen projekt in natečaj, ki bo razpisan na spletni strani  Ekošole. Prijavili se bomo tudi na sejem Altermed v Celju meseca marca.

Glede na stanje na šoli bomo pripravili eko-akcijski načrt za šolsko leto 2014/15, v katerega bomo vključili tiste aktivnosti, ki jih bomo izbrali sami glede na potrebe in možnosti izvajanja na šoli Bevke.

Koordinatorka za Podružnico Bevke:
Marjeta Jelovšek

thumbnail image001

Program nadaljnje vzpostavitve IKT infrastrukture v vzgoji in izobraževanju

Cilj operacije je izboljšanje kompetenc in dosežkov mladih ter večja usposobljenost izobraževalcev prek večje uporabe sodobne IKT pri poučevanju in učenju. Vzgojno-izobraževalnim zavodom se sofinancira izgradnja brezžičnih omrežij in nakup IKT opreme, razvija se e-storitve in e-vsebine. Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj. http://www.eu-skladi.

Free Joomla templates by L.THEME