Osnovna šola LOG - DRAGOMER
Dragomer, Šolska ulica 1

Zavrti kolo in izberi način današnjega branja.

Uživaj v branju!

spin1

cobissGradivo, ki ga imamo v šolski knjižnici, lahko iščeš v javno dostopnem spletnem katalogu tudi od doma oziroma ob urah (dneh), ko je knjižnica sicer zaprta. Od začetka šol. leta 2018/19 uporabljamo vzajemni bibliografski sistem COBISS.

Na povezavi COBISS+ lahko preveriš, katero gradivo imamo v knjižnici ter ali je izposojeno ali prosto. Rezervacija ni mogoča. Izposoja je omogočena članom knjižnice, to je učencem OŠ Log - Dragomer ter zaposlenim.

islm2020Mednarodno združenje šolskih knjižničarjev (IASL – International Association of School Librarianship) tudi letos vabi k praznovanju in promociji šolskih knjižnic.

Oktober je mesec, ko praznujejo šolske knjižnice po vsem svetu in tudi na naši šoli je tako. Letošnja tema mednarodnega meseca šolskih knjižnic je Iskanje poti do zdravja in dobrega počutja in se nanaša na izzive, ki nam jih prinaša nova realnost – življenje in sobivanje s svetovno pandemijo koronavirusa.

Naša šolska knjižnica bo oktobra praznovala skupaj z vami, s svojimi uporabniki. Skupaj bomo razmišljali, kako lahko branje pozitivno vpliva na naše dobro počutje, s tem pa tudi na naše zdravje. Dogajanje bomo v knjižnici popestrili z naslednjimi dejavnostmi:

  • Knjižne novosti

V knjižnici smo v času, ko je bila zaprta, nabavili kar nekaj novih knjig. Vabljeni v knjižnico k ogledu in izposoji.

  • Knjižna uganka

Vabljeni k reševanju tematske uganke meseca oktobra. Dva izžrebana učenca bosta prejela knjižno nagrado.

  • Nacionalna izmenjava knjižnih kazalk

Izdelovali bomo knjižne kazalke in jih izmenjali z drugo slovensko osnovno šolo.

  • Moja najbolj zabavna knjiga

Na podlagi vaših predlogov bomo naredili seznam najbolj zabavnih knjig. Med predlogi bomo izžrebali 3 srečneže, ki bodo prejeli praktične nagrade. Predloge oddajte v skrinjico v knjižnici.

  • Moj najljubši kotiček za branje

Narišite ali fotografirajte svoj najljubši kotiček za branje. Sliko pošljite do petka, 6. 11. 2020, na e-pošto Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

Vabljeni v šolsko knjižnico po dobro počutje!

Spoštovani člani in uporabniki!

biblosDo kakovostnega branja lahko dostopate tudi preko Biblos-a, največje spletne knjigarne in knjižnice pri nas, ki je odprta 24 ur na dan in 7 dni v tednu, dosegljiva pa vam je s samo nekaj kliki iz varnega zavetja vašega doma.

Na Biblosu si lahko izposodite e-knjige, če ste včlanjeni v katero od splošnih knjižnic (med njima sta tudi Cankarjeva knjižnica Vrhnika in Knjižnica Brezovica). E-knjige lahko prebirate na bralnikih, tablicah ali pametnih telefonih.

Za izposojo e-knjig potrebujete uporabniško ime (akronim knjižnice in številko članske izkaznice, npr. SIKVRH0199999) ter geslo, ki je identično geslu za servis Moja knjižnica. Če boste pri prijavi potrebovali pomoč, odprite zavihek Kako deluje.

Oglejte si tudi predstavitev biblos-a.

Naj vam čas preganjajo dobre zgodbe!

 

Vabljeni, da se nam pridružite v šolski knjižnici. Praznujmo skupaj!

 

Stran 1 od 4

Free Joomla templates by L.THEME