Kdo smo

“Osnovna šola Log – Dragomer leži na polovici poti med Ljubljano in Vrhniko. Ustanovljena je bila leta l981. S šolskim okolišem pokrivamo Ljubljansko barje, zato je tudi simbol naše šole žaba. Spadamo v občino Log-Dragomer, pokrajinsko sodimo k Notranjski, kjer je nekoč v pripovedki Frana Levstika živel močan in silen mož, Martin Krpan.
Na šolo je vpisanih 430 učencev od 1. do 9. razreda osnovne šole. Zanje skrbi 44 strokovnih delavcev in 14 tehnično-administrativnih delavcev. Imamo centralno šolo in eno podružnico v naselju Bevke na Ljubljanskem barju. Tam učenci obiskujejo pouk od 1. do5. razreda, nato pridejo na centralno šolo. Večina učencev se v šolo vozi s šolskim prevozom, nekatere pripeljejo starši, nekaj pa jih pride v šolo s kolesom ali peš.

Smo zelo uspešni.Večina naših učencev nadaljuje šolanje v treh in štiri-letnih programih (57 % v gimnazijah) zelo uspešno. Zadovoljni so s  pridobljenim znanjem in se radi vračajo nazaj na klepet. Izredno veliko je v rokah naših učencev različnih priznanj: zlatih, srebrnih, bronastih, ki jih osvojijo na tekmovanjih različnih strokovnih področij, na šolskem, regijskem in državnem nivoju. Znani smo tudi po raziskovalni dejavnosti naših učencev in po tem, da smo se vključili v mednarodno skupino šol, ki si s svojim delom pridobijo priznanje, da so vključene med EKO šole. Ponosni smo na našo EKO zastavo in vključitev v mednarodno zvezo EKO šol. Sodelujemo tudi v projektu Erazmus +, pri katerem gre za sodelovanje na področju naravoslovja. Sodelujejo učitelji iz različnih držav. Prav tako sodelujejo učenci. V šolskem letu 2015/2016 so nas obiskali učenci iz Španije ter Češke. Aprila 2017 pa so se nekateri učenci naše šole udeležili angleškega tabora na Češkem.

Posebej pa moramo povedati, da je naša šola znana daleč naokrog po izjemnih športnih dosežkih tako v individualnih kot skupinskih športih; Ob pouku imamo organiziranih l5 različnih športnih dejavnosti in naši učenci se v velikem številu vključujejo vanje. Naša cilj je, da se čim več učencev aktivno vključi v izbrano in zanimivo dejavnost, a tudi rezultati ne izostajajo. Naše vitrine so polne pokalov, medalj, priznanj, navijaška skupina ŽABICE pa je že dvakrat zapovrstjo osvojila evropski naslov prvakinj v tej dejavnosti. (Helsinki 2001 in Manchester 2002).

Imamo še veliko skrivnosti, veliko zanimivega, veseli bomo novih prijateljev in želimo spoznavati nova okolja preko meja naše države.

Dostopnost