Planinski pohod na Slivnico

Planinski pohod na Slivnico (1114 m)

Tretješolci so v torek, 10. 5. 2022, za športni dan opravili planinski pohod na Slivnico. Zjutraj smo se natrpali v avtobus in se odpeljali v Cerknico. Na parkirišču, »pri keglišču«,  kjer je izhodišče za vzpon na Slivnico po markirani planinski poti, nas je počakala planinska vodnica PZS Štefka Mikše Šebalj.

Planinska vodnica nas je pozdravila in nam povedala, da nas bo vodila na čarovniško goro. Zaželela nam je varno hojo. Pred vzponom smo opravili še zadnja opravila, zatisnili vezalke, pospravili jopice v nahrbtnike in naredili požirek vode. Sonce je že toplo posvetilo in veseli smo se podali na pot v hrib.

Med vzponom smo naredili nekaj počitkov za slačenje in pitje vode. Glavni počitek je bil pri planinski koči na Slivnici, kjer smo pomalicali in se okrepčali s posladki z nahrbtnika.

Uživali smo v čudovitem sončnem dnevu, zeleni naravi in krasnem razgledu na Cerknico in Cerkniško jezero.

Tik pred odhodom smo se povzpeli na sam vrh Slivnice. Nismo pozabili na spominsko skupinsko fotografijo pri veliki čarovnici.

Na čarovniški gori nismo opazili prav nobene coprnice, ki bi letela na metli. Predvidevali smo, da se čarovnice zdaj vozijo s helikopterji.

Ko smo se vračali v dolino, smo zagledali na nebu helikopter, ki je poletel nizko nad nami in nam poslal pozdrav.

Romana Jemec Opeka