Osnovna šola LOG - DRAGOMER
Dragomer, Šolska ulica 1

PRENOVA

Sporočamo vam, da smo začeli z izdelavo nove spletne strani, ki jo lahko pričakujete v naslednjih tednih.

Dogodki

Ni dogodkov

Obiskovalcev

2471698
DanesDanes3189
Ta mesecTa mesec60287
SkupajSkupaj2471698

Semena sprememb

V šolskem letu 2018/19 so vsebine projekta in aktivnosti povezane s cilji trajnostnega razvoja. Slovenija se je kot članica OZN leta 2015 zavezala k uresničevanju Agende 2030 za trajnostni razvoj in s tem izpolnjevanju njenih 17 ciljev, ki vodijo družbo po poti večje blaginje.

Vizija Slovenije izpostavlja 5 ključnih vrednot: učenje za in skozi življenje, inovativna družba, zaupanje, kakovostno življenje in identiteta. Projekt Semena sprememb je namenjen učiteljem in učencem, da o ključnih vrednotah vizije razmišljajo in jih skozi izkustveno učenje, aktivno participacijo in izvajanje aktivnosti tudi udejanijo.

V šolskem letu 2018/19 je poudarek na učenju in razumevanju Agende 2030 in ciljev trajnostnega razvoja, sprejetih s strani držav članic OZN, vključno s Slovenijo.

Projekt učiteljem služi kot pomoč pri povezovanju Vizije Slovenije in Agende 2030 za trajnostni razvoj z učnimi načrti in za vključevanje elementov vizije ter ciljev v poučevanje različnih predmetov.

Vodja projekta:
Helena Purkart

thumbnail image001

Program nadaljnje vzpostavitve IKT infrastrukture v vzgoji in izobraževanju

Cilj operacije je izboljšanje kompetenc in dosežkov mladih ter večja usposobljenost izobraževalcev prek večje uporabe sodobne IKT pri poučevanju in učenju. Vzgojno-izobraževalnim zavodom se sofinancira izgradnja brezžičnih omrežij in nakup IKT opreme, razvija se e-storitve in e-vsebine. Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj. http://www.eu-skladi.

Free Joomla templates by L.THEME