Osnovna šola LOG - DRAGOMER
Dragomer, Šolska ulica 1

PRENOVA

Sporočamo vam, da smo začeli z izdelavo nove spletne strani, ki jo lahko pričakujete v naslednjih tednih.

Dogodki

Ni dogodkov

Obiskovalcev

2471611
DanesDanes3102
Ta mesecTa mesec60200
SkupajSkupaj2471611

Knjižnica - Bralna značka

SLOVENSKA BRALNA ZNAČKA 2021/22

Bralna značka je kot sladka pena,

ki vabljivo noč in dan te gleda,

ko ugrizneš vanjo, pa skopni,

ni tako velika, kot se zdi. (I. Sivec)

Bralno leto se vsako leto začne 17. 9. (dan zlatih knjig in rojstni dan Franceta Bevka) ter konča 2. 4. (mednarodni dan otroške literature in rojstni dan Hansa Christiana Andersena) prihodnje leto.

Bralna značka je slovensko gibanje, ki že 61 let spodbuja k branju in dviga bralno kulturo mladih. Spodbuja predvsem prostočasno branje leposlovnih knjig. Njen cilj je vzgojiti bralca, ki bo rad bral vse življenje. Vanjo so vključeni predšolski otroci v vrtcu (od tretjega leta dalje) in vsi učenci od 1. razreda devetletke do zaključka šolanja. Učenci se o prebranih knjigah pogovorijo z mentorji bralne značke – to so razredni učitelji in učitelji slovenščine. Knjige izbirajo po svojih željah. Lahko si pomagajo s priporočilnim seznamom, ki je na voljo v knjižnici. Priporočamo, da ob leposlovnih delih (pesmi, zgodbe, pravljice) prebirajo tudi poučne knjige. 
V aprilu - mesecu knjige, priredimo zaključek bralne značke, na katerega ponavadi povabimo zanimive literarne ustvarjalce, na zadnji dan šole pa podelimo različna bralna priznanja.

IMG 20190330 130318PRIPOROČILNI SEZNAMI KNJIG ZA BRALNO ZNAČKO:

Priporočilni seznam 1. RAZRED

Priporočilni seznam 2. RAZRED

Priporočilni seznam 3. RAZRED

Priporočilni seznam 4. RAZRED

Priporočilni seznam 5. RAZRED

Priporočilni seznam 6. RAZRED

Priporočilni seznam 7. RAZRED

Priporočilni seznam 8. RAZRED

Priporočilni seznam 9. RAZRED

 

DOBRI BRALEC 2021/22

Že petindvajseto leto bomo izvajali projekt "Dobrega bralca" kot dodatno spodbudo in motivacijo za branje. Vsi učenci, ki boste poleg prebranih knjig za opravljeno bralno značko, prebrali še 10 knjig, boste dobili pohvalo dobrega bralca in knjižno nagrado. Mentorji dobrih bralcev od 1. do 5. razreda so učitelji razredniki, od 6. do 9. razreda pa knjižničarka.

Učenci predmetne stopnje: obnove prebranih knjig podajte pisno ali ustno knjižničarki najkasneje do ponedeljka, 4. aprila 2022!!

 

EKO BRALNA ZNAČKA 2021/22

NIMG 20190330 130331a naši šoli poteka tudi posebna bralna značka z ekološko tematiko. Zato tudi nosi ime EKO BRALNA ZNAČKA. Z njeno pomočjo se učenci seznanjajo z okoljsko problematiko vse od prvega pa do devetega razreda.

PRIPOROČILNI SEZNAMI KNJIG ZA EKO BRALNO ZNAČKO:

Priporočilni seznam 1. TRILETJE

Priporočilni seznam 2. TRILETJE

Priporočilni seznam 3. TRILETJE

 

ANGLEŠKA BRALNA ZNAČKA - EPI READING BADGE 2021/22

Navodila

Seznam knjig (3. do 9. razred)

 

NEMŠKA BRALNA ZNAČKA - EPI LESEPREIS

ŠPANSKA BRALNA ZNAČKA - EPI LECTURA

thumbnail image001

Program nadaljnje vzpostavitve IKT infrastrukture v vzgoji in izobraževanju

Cilj operacije je izboljšanje kompetenc in dosežkov mladih ter večja usposobljenost izobraževalcev prek večje uporabe sodobne IKT pri poučevanju in učenju. Vzgojno-izobraževalnim zavodom se sofinancira izgradnja brezžičnih omrežij in nakup IKT opreme, razvija se e-storitve in e-vsebine. Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj. http://www.eu-skladi.

Free Joomla templates by L.THEME