Osnovna šola LOG - DRAGOMER
Dragomer, Šolska ulica 1

Knjižnica - Bralna značka

SLOVENSKA BRALNA ZNAČKA 2020/21

Bralna značka je kot sladka pena,

ki vabljivo noč in dan te gleda,

ko ugrizneš vanjo, pa skopni,

ni tako velika, kot se zdi. (I. Sivec)

Bralno leto se vsako leto začne 17. 9. (dan zlatih knjig in rojstni dan Franceta Bevka) ter konča 2. 4. (mednarodni dan otroške literature in rojstni dan Hansa Christiana Andersena) prihodnje leto.

Bralna značka je slovensko gibanje, ki že 60 let spodbuja k branju in dviga bralno kulturo mladih. Spodbuja predvsem prostočasno branje leposlovnih knjig. Njen cilj je vzgojiti bralca, ki bo rad bral vse življenje. Vanjo so vključeni predšolski otroci v vrtcu (od tretjega leta dalje) in vsi učenci od 1. razreda devetletke do zaključka šolanja. Učenci se o prebranih knjigah pogovorijo z mentorji bralne značke – to so razredni učitelji in učitelji slovenščine. Knjige izbirajo po svojih željah. Lahko si pomagajo s priporočilnim seznamom, ki je na voljo v knjižnici. Priporočamo, da ob leposlovnih delih (pesmi, zgodbe, pravljice) prebirajo tudi poučne knjige. 
V aprilu - mesecu knjige, priredimo zaključek bralne značke, na katerega ponavadi povabimo zanimive literarne ustvarjalce, na zadnji dan šole pa podelimo različna bralna priznanja.

IMG 20190330 130318PRIPOROČILNI SEZNAMI KNJIG ZA BRALNO ZNAČKO:

Priporočilni seznam 1. RAZRED

Priporočilni seznam 2. RAZRED

Priporočilni seznam 3. RAZRED

Priporočilni seznam 4. RAZRED

Priporočilni seznam 5. RAZRED

Priporočilni seznam 6. RAZRED

Priporočilni seznam 7. RAZRED

Priporočilni seznam 8. RAZRED

Priporočilni seznam 9. RAZRED

DOBRI BRALEC 2020/21

Že štiriindvajseto leto bomo izvajali projekt "Dobrega bralca" kot dodatno spodbudo in motivacijo za branje. Vsi učenci, ki boste poleg prebranih knjig za opravljeno bralno značko, prebrali še 10 knjig, boste dobili pohvalo dobrega bralca in knjižno nagrado. Mentorji dobrih bralcev od 1. do 5. razreda so učitelji razredniki, od 6. do 9. razreda pa knjižničarka.

Učenci predmetne stopnje: obnove prebranih knjig podajte pisno ali ustno knjižničarki najkasneje do petka, 2. aprila 2021!!

EKO BRALNA ZNAČKA 2020/21

NIMG 20190330 130331a naši šoli poteka tudi posebna bralna značka z ekološko tematiko. Zato tudi nosi ime EKO BRALNA ZNAČKA. Z njeno pomočjo se učenci seznanjajo z okoljsko problematiko vse od prvega pa do devetega razreda.

PRIPOROČILNI SEZNAMI KNJIG ZA EKO BRALNO ZNAČKO:

Priporočilni seznam 1. TRILETJE

Priporočilni seznam 2. TRILETJE

Priporočilni seznam 3. TRILETJE

ANGLEŠKA BRALNA ZNAČKA - EPI READING BADGE 2020/21

Navodila

Seznam knjig (3. do 9. razred)

NEMŠKA BRALNA ZNAČKA - EPI LESEPREIS 2020/21

Seznam knjig (7. do 9. razred)

ŠPANSKA BRALNA ZNAČKA - EPI LECTURA 2020/21

Seznam knjig (7. do 9. razred)

Free Joomla templates by L.THEME