Osnovna šola LOG - DRAGOMER
Dragomer, Šolska ulica 1

PRENOVA

Sporočamo vam, da smo začeli z izdelavo nove spletne strani, ki jo lahko pričakujete v naslednjih tednih.

Dogodki

Ni dogodkov

Obiskovalcev

2471462
DanesDanes2953
Ta mesecTa mesec60051
SkupajSkupaj2471462

bozicek bereČarovnija je povsod

kamorkoli pogledaš.

Sedi in sprosti se,

vse kar potrebuješ,

je knjiga!

                                 (dr. Seuss)

Vesel božič in srečno novo leto 2022!!

Praznični pozdrav

knjižničarka Urška

Poteklo

Drage bralke in bralci, vsi, ki nas povezuje knjiga in branje!

Slovenski knjižni sejem ponovno odpira svoja vrata.

Na naslovu https://www.knjiznisejem.si/ se bomo lahko, od ponedeljka, 22. novembra, do nedelje, 5. decembra 2021 srečali vsi ljubitelji branja in knjig, kjer bomo lahko obiskovali spletne dogodke, pogovore, nastope, podelitve nagrad ali pa kupovali knjige, ki jih preprosto moramo prebrati. Spletne sejemske dejavnosti bodo pestre, zanimive in živahne.

Toplo vabljeni, da se pridružite!

37. Slovenski knjižni sejem | Cankarjev dom

Naša šola se je v tem šolskem letu udeležila projekta nacionalne izmenjave knjižnih kazalk, ki jo organizira Sekcija za šolske knjižnice pri Zvezi bibliotekarskih društev Slovenije. Projekt je namenjen povezovanju šol, šolskih knjižnic in učencev, spodbujanju branja in likovnemu ustvarjanju. Letos smo sodelovali z OŠ Mokronog. V projektu sta sodelovala oba razreda tretješolcev centralne šole. Učenci so izdelali zelo lepe knjižne kazalke in zagotovo bodo vrstnikom iz Mokronoga všeč. Tudi mi smo že prejeli pošto z njihovimi kazali. Naši učenci so se zelo razveselili prejetih darilc in verjamemo, da bo branje ob izvirno izdelanih kazalkah še bolj prijetno.

V projektu so sodelovale knjižničarka Urška Jesenko in učiteljici Katarina Grom in Polonca Peček.

poslane kazalke ...

kazalke izmenjava

... prejete kazalke

izmenjava kazalk

 

Petošolci so se v skupinah skušali čimprej prebiti skozi različne naloge in uspešno priti iz sobe pobega. Jim je uspelo?

 

pikiV mesecu oktobru, ko praznujemo MEDNARODNI MESEC ŠOLSKIH KNJIŽNIC, smo za učence med 3. in 9. razredom pripravili glasovanje za najbolj KUL pravljičnega junaka. Izbirali so lahko med šestnajstimi (16) slovenskimi in tujimi pravljičnimi junaki. Prejeli smo 128 izpolnjenih glasovnic. Vsem, ki ste oddali svoj glas, se lepo zahvaljujem za sodelovanje :)

Najbolj KUL pravljični junaki:

1. Piki Jakob

2. Pika Nogavička

3. Sovica Oka

4. Martin Krpan

5. Kekec / Ostržek

6. Pepelka / Sneguljčica / Maček Muri

7. Peter Klepec

8. Muca Copatarica

9. Miškolin / Zvezdica Zaspanka

10. Rdeča Kapica / Kralj Matjaž

primozSuhodolčan, Primož: PRIMOŽ IN BAJK: NEVERJETNA DIRKA (C-stopnja)

Resnična pravljica prinaša zgodbo o nepremagljivi želji zmagati, o neustrašni volji biti najboljši in o zagnanosti, brez katere se sanje ne uresničijo, saj jim zmanjka sape. Je tudi zgodba o tem, da si lahko premisliš. In je zgodba o tem, kako se pobrati, ko iz višine dobesedno padeš na tla. Primož Roglič je na vrh prikolesaril.

 

starsiWalliams, David: VSI TI BREZUPNO OBUPNI STARŠI (P-stopnja)

Po nagravžno slastnih zgodbah o obupnih pamžih in učiteljih prihaja knjiga, ki ima za glavne junake starše. Take, ki svoje otroke spravljajo v neznansko zadrego in s svojimi čudaškimi navadami spravljajo v smeh. Očka z najbolj smrdljivimi nogami na svetu, najhitrejša mama na dveh kolesih, očka, ki otrokom krade živali, mama s super močjo za čiščenje in drugi vas bodo nasmejali do solz.

kazin

 

Pilkey, Dav: KAŽIN IN KAZEN (P-stopnja)

V novih epizodi se Pasji mož s pomočjo pogumnega in srčnega malega Petrčka, Ade-hadeja in preostale druščine spoprijema z novimi in starimi zlobneži ter sklepa trdna zavezništva. Pozor, PASJI MOŽ KRENE!

ujemiJonsberg, Barry: UJEMI ME, ČE PADEM (M-stopnja)

Ashleigh in Aiden Delatour sta dvojčka, ki živita privilegirano življenje v krogu ljubeče družine. Čeprav vse okrog njiju razpada, ne potrebujeta ničesar. Le medsebojno naklonjenost in obljubo, da bosta vedno in za vsako ceno skrbela drug za drugega. Potem pa se zgodi strašna nesreča, ki Aidna za vedno spremeni, in njun svet se obrne na glavo. Bosta uspela ujeti drug drugega? 

chris

 

Palacio, R. J.: CHRISOVA ZGODBA (M-stopnja)

Chrisova zgodba prinaša pomembno spoznanje, da se je za prava prijateljstva treba potruditi. Chris in Auggie, fant s prirojeno deformacijo obraza, se poznata že od rojstva, otroštvo sta preživela skupaj. Topla in empatična pripoved preskakuje med spomini iz njunega zgodnjega otroštva in enim samim dnevom iz sedanjosti, na koncu katerega Chris sprejme odločitev, za katero misli, da je najboljša, čeprav zanj ni najlažja.

srhljiveKinney, Jeff: SRHLJIVE ZGODBE PRIJAZNEGA MULCA NEJCA SVETKA (P-stopnja)

Ob Nejčevih srhljivih zgodbah se boš sicer krohotal, toda pozor! Lahko se zgodi, da si ne boš upal zaspati brez prižgane luči! Zgrabi svetilko, zlezi pod odejo in se potopi v čudno, neverjetno in zabavno domišljijo Nejca Svetka. Srečal boš zombije, vampirje, duhove in veliko drugih nadnaravnih bitij v teh zgodbah, ki so smešna ... za crknit.

 

Stran 1 od 8

thumbnail image001

Program nadaljnje vzpostavitve IKT infrastrukture v vzgoji in izobraževanju

Cilj operacije je izboljšanje kompetenc in dosežkov mladih ter večja usposobljenost izobraževalcev prek večje uporabe sodobne IKT pri poučevanju in učenju. Vzgojno-izobraževalnim zavodom se sofinancira izgradnja brezžičnih omrežij in nakup IKT opreme, razvija se e-storitve in e-vsebine. Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj. http://www.eu-skladi.

Free Joomla templates by L.THEME