Osnovna šola LOG - DRAGOMER
Dragomer, Šolska ulica 1

Letošnji mednarodni dan knjig za otroke, 2. april, bomo obeležili z razstavo naslovov otroških in mladinskih knjig, ki jih trenutno berete.

Vabim te, da podaš naslov svoje knjige tudi ti.

Klikni na spodnji zid, klikni še na +, zapiši avtroja in naslov knjige. Lahko dodaš fotografijo in misel ali dve o knjigi ... Na koncu zapiši svoje ime.

kaj pa

ibbyVabimo vas, da skupaj obeležimo 2. april - Mednarodni dan otroških knjig in obletnico rojstva danskega pravljičarja Hansa Christiana Andersena.

Poslanico ob 2. aprilu je letos pripravila Ameriška sekcija IBBY. Poslanico z naslovom GLASBA BESED je napisala pesnica Margarita Engle, plakat je ustvaril ilustrator Roger Mello.

 

andersenO pravljičarju H. C. Andersenu

 

Andersenove pravljice

Video portreti slovenskih literarnih ustvarjalcev za otroke in mladino

V Društvu slovenskih pisateljev želijo z desetimi kratkimi filmskimi portreti pisateljic in pisateljev mlade bralce nagovoriti in vas povabiti k branju. 

Veselo praznovanje vam želim!

Knjižničarka Urška

kristinaMKL Pionirska in MKL Knjižnica Bežigrad sta ob 110. obletnici rojstva Kristine Brenkove in ob 2. aprilu, mednarodnem dnevu knjig za otroke, pripravila bralnospodbujevalno akcijo s 110 predlogi za branje knjig, ki so še vedno aktualne, zimzelene in vredne branja.

Glasba besed Kristine Brenkove (povezava do 110 bralnih predlogov)

 

Vabljeni k raziskovanju. Prijetno družinsko branje vam želimo!

Spoštovani učenci!

Izposoja knjig še vedno poteka po pravilih, prilagojenih po priporočilih NIJZ:

1. Knjižnica na matični šoli je odprta za izposojo vsak dan od 12.00 do 14.45.

2. Knjižnica na PŠ Bevke je odprta ob petkih od 7.30 do 8.30.

3. Uporabniki vstopajo posamezno.

4. Obvezna uporaba zaščitne maske.

5. Čitalnica je zaprta.

6. Ni prostega dostopa do gradiva oz. polic (ni brskanja po gradivu).

7. Izposoja se le predhodno naročeno gradivo:

  • po e-pošti: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.,
  • preko eAsistenta,
  • po telefonu 01/7571 332,
  • osebno (uporabnik počaka, da knjižničarka gradivo poišče in prinese s polic).

8. Naročene knjige vam bom prinesla v matično učilnico.

9. Knjige uporabniki vračajo v škatlo na hodniku pred knjižnico ali v škatlo pri vhodnih vratih šole (knjig NI potrebno podpisovati; brez plastične vrečke!).

10. Vrnjeno gradivo gre v karanteno za 3 dni, potem se vrne nazaj na knjižne police in v izposojo.

Z željo, da bi do branja prišli vsi uporabniki prosimo, da čimprej VRNETE izposojene knjige, ki jih ne potrebujete več (sploh knjige za domače branje in knjige za angleško bralno značko).

Hvala za razumevanje.

knjiga ki ni marala otrokChristine Naumann-Vileminn - Knjiga, ki ni marala otrok

Presenetljiva in prijazna zgodba o knjigi, ki je bila slabe volje, in majhnem dečku.
Besedilo je zapisano z velikimi tiskanimi črkami in je primerna tudi za zgodnje samostojno branje.

 

 

 

 

golmanka

Maria Parr - Golmanka in morje

Lena in Trile sta zdaj stara dvanajst let in nekatere stvari so postale bolj zakomplicirane. Zaradi novega trenerja se nad Lenino vratarsko kariero v šolskem nogometnem moštvu zgrinjajo črni oblaki. Trile pe se medtem ubada s tem, kako bi naredil vtis na novo sošolko z zlatimi kravželjčki, ki se je z družino priselila z Nizozemske. Trile dobi novo sestrico, z Leno previhari vihar, splavari po razbesnelih valovih in za krono vsega reši dedkovo življenje. Odlična in zabavna zgodba za mlade bralce!

 

 

gremo

Nataša Konc Lorenzutti - Gremo mi v tri krasne

Kaj vse se lahko zgodi na poletnem taboru v naravi, kjer se znajde druščina mladostnikov, ki so jih odrezali od sodobne tehnologije? Če upoštevamo, da ima vsak od njih svoje težave, nekateri zelo, drugi manj resne, je odgovor: marsikaj! Panični in agresivni napadi in izpadi, zdravstvene težave, prve simpatije, včasih smešni in kdaj čisto resni komunikacijski zapleti, celo pogrešan oče ...

 

 

osamosvojitev

Nataša Strlič in Damijan Stepančič - Osamosvojitev

Velika ilustrirana knjiga o poti slovenskega osamosvajanja je kot nalašč za vse radovedneže. Tako za tiste, ki se vsega še (pre)dobro spomnijo, kot za tiste, ki takrat še niso bili niti rojeni. Knjiga ponuja objektiven in slikovit vpogled v dogajanje, življenje in vzdušje v Sloveniji med letoma 1980 in 1992.

vafljeviMed zimskimi počitnicami vas čaka pravi televizijski posladek. Prihaja 𝐧𝐨𝐫𝐯𝐞𝐬̌𝐤𝐚 𝐨𝐭𝐫𝐨𝐬̌𝐤𝐚 𝐬𝐞𝐫𝐢𝐣𝐚 𝐕𝐚𝐟𝐥𝐣𝐞𝐯𝐢 𝐬𝐫𝐜̌𝐤𝐢, posneta po istoimenskem romanu priljubljene in večkrat nagrajene norveške avtorice 𝐌𝐚𝐫𝐢𝐞 𝐏𝐚𝐫𝐫, ki ji pravijo tudi Astrid Lindgren mlajše generacije.

Na TV SLO 1 si bo Vafljeve srčke mogoče ogledati 𝐯𝐬𝐚𝐤 𝐩𝐨𝐜̌𝐢𝐭𝐧𝐢𝐬̌𝐤𝐢 𝐝𝐚𝐧 (𝐨𝐝 22. 𝟐. 𝐝𝐨 26. 𝟐.) 𝐨𝐛 𝟏𝟎.𝟎𝟎.

Vsebina:

Lena je navihana deklica, namazana z vsemi žavbami. Vsak nov dan je zanjo ena sama pustolovščina. Njen sosed Trile jo ima za najboljšo prijateljico, kljub temu da ga kar naprej spravlja v težave. Pred njima je dolgo poletje, ki obeta obilo zabave, a prinaša tudi težke trenutke, ki pa jih glavna junakinja premaga z veliko modrostjo. (emka.si)

Stran 1 od 5

Free Joomla templates by L.THEME